Cursussen en workshops

Wil je je eigen creativiteit een nieuwe impuls geven?

Lekker ontspannen creatief bezig zijn?

Ik geef diverse workshops en cursussen op het gebied van tekenen, schrijven en collages maken, die je de ruimte bieden om nieuwe inspiratie en ideeën op te doen. Geen techniek, geen perfectie: het plezier en het experiment staan voorop!

De workshops zijn bedoeld voor volwassenen, en vinden plaats in mijn huiskameratelier in Zutphen, of op locatie. In de agenda vind je de eerstvolgende activiteiten.

Zelf een groepje samenstellen en een datum afspreken, of een workshop bij jou thuis organiseren kan ook. Prijzen variëren afhankelijk van locatie, duur, etc. Vraag gerust naar alle mogelijkheden (m.plug@protonmail.com).

Het aanbod:

1.Inspiratie uit onkruid

Hoe haal je inspiratie uit onkruid, of uit ‘gewone’ kruiden of planten? In deze verfrissende workshop ga je al tekenend en schrijvend op zoek naar jouw favoriete (on)kruid, en naar manieren waarop je ernaar kunt kijken. Wedden dat je nadien met een heel andere blik kijkt naar het groen bij je in de buurt?

Duur: 2 uur

inspiratie uit onkruid web groot

2.Tekenen met een twist

Je werkt aan een eigen tekening, op je eigen manier. In een aantal rondes krijg je kleine opdrachtjes, die je uitdagen aan je tekening iets toe te voegen, weg te halen, aan te passen. Soms heel eenvoudig, soms een beetje spannend. Misschien wel iets dat je nog nooit gedaan hebt.

Je gaat naar huis met een verrassende tekening, een frisse blik en nieuwe ideetjes.

Duur: 2 uur

tekenen met een twist web groot

Eerdere reacties:

‘Echt mooi vind ik ‘m niet, maar ik heb wel allerlei nieuwe dingen getekend! Uit mezelf zou ik daar niet zo snel opkomen.’  

‘Ik vind die van mij heel leuk geworden, heel vrolijk.’

 

3. Stiftgedichten schrijven

Stiftgedichten ontstaan door in krantenartikelen een heleboel woorden weg te strepen (met een dikke stift) en er een paar te laten staan, die dan samen je gedicht vormen. In deze workshop maak je kennis met deze creatieve manier van dichten. De resultaten zijn vaak verrassend mooi! Verstand van poëzie heb je er niet voor nodig, alleen zin om mee te doen.

Duur: 2 uur

Stiftgedichten schrijven web groot

Eerdere reacties:

‘Ik vond het bevrijdend om zo met woorden te mogen spelen. Het hoefde niets te betekenen.’

‘Leuk! Dit ga ik thuis ook doen.’

 

4. Cursus: de daily drawings-ervaring

Creatieve dip? Of wil je wel tekenen, maar kom je er steeds niet toe? Doe mee met de daily drawings-ervaring!

In dit 60-dagenproject daag je jezelf uit om gedurende twee maanden iedere dag een kleine tekening te maken, met als doel je creatieve motor weer te laten draaien. Het project bestaat, naast het thuis tekenen, uit drie bijeenkomsten. Daarin oefenen we met het loslaten van verwachtingen, krijg je inspirerende opdrachtjes en kijken we hoe je met je creatieve oogst verder kunt.

Als extraatje krijg je tussendoor -naar behoefte-, suggesties en aanmoediging per mail.

Duur: 3 lessen van 2 uur. Tussendoor werk je thuis.

daily drawings ervaring web groot

5. Schrijven uit een potje

Geen les, maar een eenvoudige, vrije en toch uitdagende schrijfsessie voor wie graag verhaaltjes schrijft.  Op je eigen manier schrijf je een verhaal, aan de hand van een aantal  verrassende ingredienten die allemaal…uit een potje komen. Wie wil, leest aan het eind zijn verhaaltje voor.

Duur: anderhalf tot 2 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Eerdere reacties:

‘Je wordt gestuurd door de opdracht, maar er zit genoeg vrijheid in om er je eigen ding van te maken.’